Welkom op ons blog!

Dit is het blog van Elisabeth Smelik en Wendy (KNGF blindengeleidehond). Minthe (blindengeleidehond in ruste) doet in onze verhalen mee. Sinds augustus 2021 hebben wij een klein rood katertje met de naam Dikkie Dik, met hem hebben we voornamelijk veel schik. Wendy helpt mij sinds 15-07-2019 de weg te vinden, mij veilig langs allerlei obstakels te leiden, zitplaatsen en deuren te zoeken. Ze zoekte stoepen, loopt om plassen heen en laat mij nooit struikelen of mijn hoofd stoten. Ze doet haar werk fantastisch en ik vertrouw volledig op haar. Ze heeft een heel eigen vrolijk karakter, is slim en dol op zwemmen.

Oversteken. Wat je ook rijdt, stop altijd! Foto: Ineke Heijting

Opnieuw in lockdown

Wat waren we blij dat Wendy en ik samen weer op pad konden. We zijn naar Zuidwolde geweest om een voorlichting te geven. Het werd druk met lezingen, zoals een lezing voor de Oogvereniging in Meppel (in het kader van de dag van de Witte Stok), een lezing voor een groep mensen met diverse beperkingen die politiek actief willen worden. Heerlijk. Het mocht slechts even duren. De lezingen die nog waren geboekt zijn opnieuw uitgesteld. Dat laatste vind ik oprecht jammer. Ook digitale lezingen behoren tot de mogelijkheden. Informeer hier gerust een keer naar bij www.geleidehond.nl 

De voorlichtingen op opleidingen voor voortgezet onderwijs van de Oogvereniging kunnen doorgaan, mits aan de corona-maatregelen wordt voldaan. Hiervoor kunt u contact opnemen per mail  Drenthe@Oogvereniging.nl, Groningen@Oogvereniging.nl of met de landelijke Oogvereniging via www.oogvereniging.nl 

Winter landschap. Uitzicht vanuit ons huis in Schildwolde

Ondertussen hopen wij van harte dat u gezond mag blijven, een gezellig kerstfeest mag hebben en wensen wij u een goed 2022 toe waarin corona minder ons leven zal beheersen en we iedereen fysiek mogen ontmoeten. Laten we ons voornemen om er te zijn voor elkaar in 2022. Eenzaamheid viert hoogtij. Er zijn voor anderen is een keuze die we kunnen maken.

Hobby

Ondanks de lockdown zijn we druk bezig geweest. Onder andere met steenhouwen.Ik heb de laatste maanden hard gewerkt aan een zwarte steen. Ik wilde daar graag een hond van maken. Oorspronkelijk was het een hond op verzoek voor iemand anders. De steen bleek een lastige keiharde steen om te bewerken. Toen ik ongeveer halverwege het proces was brak de steen op een natuurlijk breuklijn in twee brokken. Wat een enorme pech. De stukken zijn aan elkaar gelijmd en daarna heb ik mijzelf over de teleurstelling heen gezet en net zolang gehakt, geschaafd en gepolijst tot er daadwerkelijk een zwarte hond uit de steen tevoorschijn kwam gekropen. Ik ben er trots op, maar verkopen ...... nee dat kon ik niet. Wel heb ik het nu zo geregeld dat KNGF Geleidehonden in een hopelijk verre toekomst mijn twee door mij gebeeldhouwde honden mag hebben. 

In Assen zit atelier De Steengroeve. Dit atelier wordt geleid door Klaas Kuipers. Hij is kunstenaar en maakt de mooiste dingen. Ook begeleidt hij mensen met een beperking, visueel of lichamelijk. Voor meer informatie https://atelierdesteengroeve.nl/

Wordt het al wat?

Hakken

Voorzichtig aan het hakken, maar het lukt

Nog lang niet af, de breuk is goed te zien

Daar is mijn dondersteen!

Minthe ziek!

Voor de eerste keer in haar leven werd onze Minthe ziek. Nooit gedacht dat het ons zo zou aangrijpen. Ze ging van de ene op de andere minuut spugen en hield daar niet meer mee op. Ook haar ontlasting werd dunner en dunner. Eerst dachten we "ach een virusje, dat gaat wel over", maar in de loop van de avond spuugde ze bloed en zat er ook bloed in het waterige goedje dat uit haar achterwerk kwam. Ze werd met spoed opgenomen in het dierenziekenhuis in Assen. Daar werd ze onderzocht en aan een infuus gelegd. Een paar dagen lang waren we erg ongerust. Op zondag kwam ze thuis, ze ging in haar mand liggen, maar wilde niets behalve wat drinken. Slapen, slapen en slapen. Op maandag begon ze met eten We hadden zacht blikvoer meegekregen met speciale ingrediënten en dieet brokken. Ze heeft letterlijk haar onderjas uitgedaan en haar jas lubbert om haar heen. Eenmaal aan het eten knapte ze per dag op. Eerste wilde ze alleen liggen en slapen, maar op een vreugdevolle ochtend stond ze mij beneden op te wachten met speelgoed in haar bek. Ondertussen is ze helemaal opgeknapt. Ze mag wel wat aankomen, maar dat is voor een honger-labje geen probleem. Zij is ondertussen allang vergeten dat ze zo ziek was. Ze speelt met Wendy en Dikkie Dik. Sinds een paar dagen slaapt het dierenspul weer bij elkaar. Wij moeten bijkomen van de schrik, zij niet, zij is gewoon weer d'oude oude dame. 

Minthe voelt zich niet lekker

Dikkie Dik en Wendy bespreken de situatie

Minthe is thuis, maar wil nog niets

Dikkie Dik geeft Minthe voorzichtig een kopje

Goedemorgen baasje, heb jij ook zo'n zin in deze dag?

Het is heerlijk toeven op de schoot van mijn baasje.

Epiloog

Natuurlijk is er in de afgelopen maanden veel meer gebeurd. Ik heb heerlijke wandelingen gemaakt met Wendy, Dikkie Dik zorgt voor het nodige plezier. Het gaat goed in Assen. Meer verhalen bewaar ik voor een andere keer. Lieve lezers van ons blog wij wensen julllie allemaal fijne feestdagen en een heel goed 2022. Tot in het nieuwe jaar! 

Spelen als hond en kat. Dikkie Dik en Wendy